Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

200 millió forintból újul meg a Munkácsy Mihály Múzeum

Kétszázmillió forintból fejlesztik a Munkácsy Mihály Múzeumot. A részletekről sajtótájékoztatón számoltak be a Békéscsabai FIDESZ frakció képviselői valamint a múzeum igazgatója.

Egy 197 m2-es teremmel bővül a Békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum. A főépületet és a Jankay-Kolozsváry-Tevan gyűjtemény épületét köti majd össze az új épületrész. Az új épületrészen a lapostetőt is kihasználják, ahol szabadtéri kiállításokat rendeznek, illetve részben zöldterületként is működik majd. A zárt fogadótérben kisebb zenés rendezvényeket is tartanak majd. A múzeum előtti tér, amely jelenleg kerítéssel van elválasztva az utca frontjától, részlegesen kinyílik, így egy parkkal is bővül a múzeum területe.

Békéscsabán található a világ legnagyobb gyűjteménye, ami Munkácsy Mihály tizenegy festményét és számos relikviáját foglalja magában. Az átalakítással évtizedes problémák oldódnak meg, hiszen a két épület összekötésével eltűnnek a szintkülönbségek, az időjárás viszontagságai sem zavarják a látogatókat, valamint új tér is nyílik a látogatók és az alkotók előtt.

A munkálatok a tervek szerint 2017 nyarán kezdődnek, amelyek szűk egy évig tartanak majd. Az átalakítás alatt a múzeum nem zár be, továbbra is színes kiállításokkal és programokkal várja az érdeklődőket.

GallériaVideó

Új hozzászólás