Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Rendkívüli közgyűlés

Rendkívüli közgyűlést hívott össze Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere. Erre azért volt szükség, mert olyan döntéseket kellett meghozni, melyek nem tűrtek halasztást.

A Modern Városok Programmal kapcsolatban már sok tervről hallhattunk, azonban most 6 konkrét fejlesztési tervben döntöttek a képviselők, melyeket december 2-ig kell leadni az illetékes minisztériumba. A meghozott döntések között az egyik legfontosabb a nyomdaipari képzést érintő, közel két milliárd forintos fejlesztés.

- Országos jelentőségű nyomdaipari oktató és képző központ épül Békéscsabán közel 2 milliárd forintos fejlesztés lesz. A magyar kormány fogja ezt 100%-os szinte 100%-os támogatással a forrást biztosítani a Modern Város Program keretében, ugye Békéscsaba a nyomdaipar fellegvára Magyarországon, köszönhetően az ugrásszerűen fejlődő nyomdaipari cégeknek és a nyomdaipari munkaerő utánpótlásához nagyszerű lesz ez a fejlesztés. – mondta el Szarvas Péter, Békéscsaba Megyei Jogú Város polgármester

Ezzel a beruházással egy Magyarországon egyedülálló fejlettségi szintű képzés valósulhat meg. A projekten belül három különböző területet fejlesztenek majd.

- Egy tanműhely fejlesztés valósul meg több mint 2 milliárd forintból ez a tanműhely fejlesztésnek három lába van. Van egy tanműhely fejlesztés, ami gyakorlatilag az infrastruktúra bővítés a legmodernebb gépeknek a betelepítését jelenti ebbe a tanműhelybe, vagyis a legmodernebb gépeken tanulhatnak a gyerekek. Tanulhatják, sajátíthatják el a szakma minden csínját-bínját. A második lába ennek a fejlesztésnek egy több mint 430 millió forintos fejlesztés ez egy kollégiumi fejlesztés, hiszen ha már 21 századi a tanműhelyünk, akkor legyen egy ehhez méltó kollégiumunk is, hiszen a merítés lehetősége ennek az iskolának nem csak Békéscsaba hanem Békés Megye, sőt akár a környező megyék is. - hangsúlyozta Kiss Tibor, Békéscsaba Megyei Jogú Város alpolgármestere

A harmadik pillér egy korszerű tananyag-fejlesztés lesz 50 millió forintból. Ebben megtalálható lesz a modern gépek működésének oktatása és a 21. században a nyomdászathoz szükséges képzés kialakítása is.

GallériaVideó

Új hozzászólás