Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

A közgyűlés legfontosabb döntéseit értékelték az LMP, a DK és a Jobbik képviselői

Múlt héten tartotta januári közgyűlését Békéscsaba képviselőtestülete. Az ülés legfontosabb döntésit már korábban értékelte Szarvas Péter polgármester, a FIDESZ frakció és az MSZP képviselői. Most ugyanezt megtették az LMP, a DK és a Jobbik képviselői is.

A közgyűlésen a képviselők úgy döntöttek, hogy három, a nyugati iparterületen fekvő telket eladásra kínálnak befektetőknek. A Demokratikus Koalíció önkormányzati képviselője, Kaposi László reméli, hogy a telkek kiárusítása új munkahelyeket teremt majd a városban élőknek. A képviselő a városüzemeltetési kft-hez kapcsolódó esetleges átszervezésekről is kifejtette véleményét.

- Itt arról van szó, hogy a városüzemeltetést az előterjesztők úgy gondolják, át kell helyezni egy magánvállalatba, egy gazdasági vállalatba, ami a városon belül üzemelne, önkormányzaton belül. Ehhez benyújtottak egy körülbelüli számításokra épülő tervezetet. Mi elfogadtuk, tulajdonképpen azt mondtuk, hogy nem tartjuk ördögtől valónak ezt az ötletet, mindkét formában lehet jó üzemelni. Kértük ennek a pontosabb kidolgozását, egy üzleti terv elkészítését. – mondta el Kaposi László, a Demokratikus Koalíció önkormányzati képviselője

2016-ban a Békés Megyei Önkormányzat, a Békés Megyei Kormányhivatal és a Békés Megyei Vállalkozási és Fejlesztési Nonprofit Kft. közösen pályázott európai unió-s forrásra, amivel hátrányos helyzetű álláskeresőknek indítanak majd a következő években munkaerő-piaci programokat. Kocziha Tünde a Jobbik Magyarországért Mozgalom képviselője szerint az 1,1 milliárd forintos forrásból indított programokon 750 ember vesz részt, ebből csak 215 főnek garantált a későbbi elhelyezkedése. Véleménye szerint ez aránytalanul kevés. A másik téma, amiről kifejtette álláspontját a sajtótájékoztatón, az a Kistérségi Társulással kapcsolatos előterjesztés volt.

- A nyomozást megszűnették, bűncselekményt semmilyen tekintetben nem tudtak megállapítani. Éppen ezért feljelentés már ebben az ügyben a továbbiakban nem tehető. Emiatt egyébként értelmezhetetlennek tartom azt a határozatot, amit a többség elfogadott. Én ezt nem támogattam pontosan azért, mert okafogyottá vált az a határozat, hogy a Jogi Ügyrendi Bizottság  tovább vizsgálja a polgári peres eljárás lehetőségét, és erre még 500.000 forint értékben jogi tanácsadásra biztosítunk a költségvetésből egy keretet. Mivel nem a békéscsabai önkormányzat volt ennek az ügynek a sértettje, hanem a Kistérségi Társulás, így polgári peres eljárást sem tudunk kezdeményezni. Most már a Kistérségi Társulásnál pattog a labda, nekik kell ezt az ügyet tovább vizsgálni, ha akarják, ők tehetnek további lépéseket jogorvoslat terén. Mi ebben az ügyben már lépéseket tovább nem tehetünk. – hangsúlyozta Kocziha Tünde, a Jobbik Békéscsabai Szervezetének elnöke

Takács Péter a Lehet Más a politika önkormányzat képviselője nem így látja a helyzetet.

- Nem talált olyan megalapozott indokot, amivel bűncselekményt állapított volna meg függetlenül attól, amennyire én képben vagyok, azt gondolom, hogy a város képviselőit különösebben meg sem hallgatták ebben az ügyben. Hozzá kell még tennem, hogy úgy zárta le a rendőrkapitányság a nyomozást, hogy a városnak fellebezési lehetősége sem volt. Jogi Ügyrendi Bizottság megvizsgálta a lehetőségeket és a közgyűlésre három különböző alternatívát hozott be. Ebből én elsősorban azt támogattam, amely azt jelezte, hogy újra feljelentést fogunk tenni. A közgyűlés másik alternatívát fogadott el, amelynek lényege, hogy a Jogi Ügyrendi Bizottság újra megvizsgálja az összes létező lehetőséget, hogy valami úton-módon, vagy büntetőjogi formában vagy jogi formában megtaláljuk a felelősségét azoknak, akik ezért a törvénytelenül elköltött 160 millió forintért felelnek. – emelte ki Takács Péter, a  Lehet Más a Politika önkormányzati képviselője

A képviselő, sajtótájékoztatóján kifejtette véleményét a Békéscsabai felsőoktatással kapcsolatban is. Szerinte a jelenlegi fenntartó nem mindig volt jó gazdája az intézménynek ezért mindenképpen új lehetőségeket kell keresnie a városnak.

GallériaVideó

Új hozzászólás