Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

A Szent Korona és koronázási kincseink nyomában

Magyarországon, az oktatási intézmények közül a Gyulai Szakképzési Centrum Harruckern János Szakképző Iskolájában mutatták be először Bárány Krisztián, A Szent Korona és koronázási kincseink nyomában című dokumentumfilmjét.

Bárány Krisztián, A Szent Korona és koronázási kincseink nyomában című dokumentumfilmjét mutatták be a Gyulai Szakképzési Centrum Harruckern János Szakképző Iskolájában. A kutatásokat a Magyar Tudományos Akadémia „Lendület” Szent Korona Kutatócsoport végezte, munkájukat 2012-ben kezdték meg. A film készítői fontosnak tartják, hogy a fiatalok ismerjék a Szent Korona történetét, mely az egyik legrégebb óta használt és a mai napig épségben megmaradt beavató korona Európában.

A vetítés előtt a Bethlen Gábor Hagyományőrség Egyesület bemutatóját tekinthették meg a résztvevők. Balatoni Imre, a hagyományőrség elnöke egy vitézi éneket adott elő, majd bemutatták a XVI-XVII. századi vitézi ruhákat és fegyvereket. Kovács Zsuzsanna főigazgató asszony elmondta, hogy az iskola fontosnak tartja, hogy diákjai megismerjék a hagyományokat, történelmi eseményeket és jelképeinket.

A dokumentumfilm átfogó képet nyújt a Szent Korona kalandos történetéről a kezdetektől egészen napjainkig. A bemutatót megtisztelte jelenlétével Habsburg György főherceg is.

GallériaVideó

Új hozzászólás