A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitót tartott február 3-án a Phaedra Rendezvényközpontban

A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági évnyitót tartott február 3-án pénteken a Phaedra Rendezvényközpontban, ahol Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter is beszédet mondott.

A február 3-ai Gazdasági évnyitón többek között szó volt Békés Megye lakosainak foglalkoztatásáról, a vállalkozók helyzetéről és az infrastrukturális fejlesztéseiről, illetve annak későbbi gazdasági hatásairól is. A kormány partner abban, hogy minél több támogatásban részesüljön Békés Megye és a helyi vállalkozók, hogy ezáltal megkezdődjön egy gazdasági fellendülés.

- A legfontosabb szövetségesei is partnerei az államnak, pontosan azért, mert velük tudjuk közösen fejleszteni ezt az országot, sikeresíteni Magyarországot, és velük közösen vagyunk képesek gondoskodni azokról, akik önmaguk ellátására koruknál, állapotuknál fogva nem képesek. Tehát a legfontosabb szövetséges az, aki ma este meginvitálta a kormány képviselőit ide Békés megyébe. Hiszen a vállalkozó az, aki képes gondoskodni saját magáról, saját magát eltartani, és ezen kívül egy közösségben még másoknak is munkát biztosítani. Kiemelt partnere tehát a kormánynak az, aki saját magának munkát ad, és munkát biztosít még másoknak is – mondta el Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter

Ezekhez a fejlesztésekhez és együttműködésekhez szükség van külső támogatásra is az európai uniótól. Vitályos Eszter a miniszterelnökség európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára beszédében hangsúlyozta, hogy Magyarország eredményesen tárgyalt az európai bizottsággal és a 2014-2020-as időszakban több mint 12 milliárd forint áll rendelkezésre uniós támogatásból.

- A 2014-2020-as időszakban is annak ellenére, hogy a legtöbb tagállamnak kevesebb volt az egy főre eső forrása, mint a 2007-2013-as időszakban, Magyarország nagyon eredményesen tárgyalt az Európai Bizottsággal a tervezési időszakban. Így összességében, a tagállami hozzájárulásokkal és vidékfejlesztési forrásokkal együtt több, mint 12.000 milliárd forint áll majd rendelkezésünkre ebben a 2014-2020-as időszakban  - hangsúlyozta Vitályos Eszter európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár

Az előadások között, bemutatták a Békés megye TOP 100 vállalatáról szóló kiadványt is, mely Békés megye gazdaságának főbb jellemzőit, a legsikeresebb vállalkozások eredményeit, valamint a térség fejlesztési lehetőségeit mutatja be.

GallériaVideó

Új hozzászólás