Csabán párbajoztak az ifjú vívóreménységek

A legjobb hazai párbajtőrözők mellett több országból is érkeztek a békéscsabai Grand Prix viadalra. A nemzetközi versenyen a fiatal vívók négy korosztályban, több helyszínen szálltak harcba a győzelemért.

Csörögtek a pengék az elmúlt hétvégén az Alföld Vívó Akadémia csarnokában, ahol folyamatosan zajlottak a selejtezők a továbbjutásért. Az Olimpici versenysorozat részeként zajló Csaba Kupa immár hagyományosan tavasszal érkezik a békési megyeszékhelyre. Galli Zsolt, az Alföld Vívó Akadémia vezetőedzője kiemelte, a klub a kezdetektől a rendezők közé tartozik, és mindig ez a verseny az utolsó az országos bajnokság előtt, így ez egy jó erőfelmérő mindenki számára. 

A viadalon közel 500 fiatal párbajtőröző lépett pástra. A lányok és a fiúk törpici, gyermek, újonc és serdülő korosztályban, egyéni számokban csaptak össze egymással. Galli Zsolt hangsúlyozta, hogy amellett, hogy az adott korosztály legjobbjai jöttek el, több helyről, így Ukrajnából, Erdélyből, Romániából, Szlovákiából, Szerbiából és Szlovéniából is érkeztek ifjú vívótehetségek.

A verseny több szempontból is fontos volt, főként azoknak, akik hazai pályán küzdöttek, hiszen a vívók jövőjét is befolyásolhatja egy-egy jobb szereplés. Kazár Dóra - aki az egyik legnagyobb csabai ígéret - elmondta, sokat készültek erre a versenyre, mert ez mind az országos bajnokság, mind a későbbi edzőtáborok miatt kulcsfontosságú volt. Az Alföld Vívó Akadémia párbajtőrözője végül a 8. helyen végzett.

A fiúk között több jó hazai eredmény is összejött, hiszen Tusjak Adrián a fiúk törpici kategóriájában 51 induló között végzett az első helyen. Keszthelyi Zsombor a 80 versenyzőt számláló gyermek mezőnyben szerzett értékes 6. helyezést.
- Sok ügyes fiú van ebben a korosztályban, nekem azért sikerült bejutnom a legjobb nyolc közé, több nagyobb ellenfelem is, de akiket kellett, azokat legyőztem – értékelt az Alföld Vívó Akadémia fiatal versenyzője.

Az országos bajnokságot június közepén, Balatonfüreden rendezik meg.

Szerkesztő: Kovács Dávid

Operatőr: Fazekas Róbert

GallériaVideó

Új hozzászólás