Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Jobbik: Kézzelfogható programmal irány Brüsszel!

Békéscsabára látogatott ma a Jobbik Magyarországért Mozgalom Európai Parlamenti képviselő-jelöltje Staudt Gábor. A politikus hangsúlyozta, hogy jelenleg a Jobbik az egyetlen egy, olyan párt, amelynek kézzelfogható programja van.

A képviselő-jelölt ismertette a párt Európai Parlamenti programjának főbb elemeit.  Felhívta a figyelmet arra, hogy nem kilépni szeretnének az Unióból, hanem mérleget vonni az elmúlt 10 éves tagságunk eredményeiből. Meglátása szerint, ha több a negatívum, akkor kell fontolóra kell vennünk a tagságunk létjogosultságát.

Programjuk főbb elemeként Staudt Gábor kitért a termőföld védelmére, amiért a véleménye szerint a Fidesz nem tett semmit, mivel május 1-től 500 millió ember vásárolhatja meg a magyar termőföldeket. A Jobbik képviselő-jelöltje kiemelte még a magyar munkavállalók jogfosztott helyzetének a megoldását, ami a munkabérek európai szintre emelését jelenti, illetve egy olyan munkatörvénykönyvnek a megalkotását, amely nem engedi, hogy kiszolgáltatott helyzetbe kerüljenek a magyar munkavállalók.

A politikus óva inti a választókat egy lehetséges európai szuperállamtól, mivel az szerinte a jogaink feladásával járna. Felhívta a figyelmet arra, hogy a csatlakozásunk óta folyamatosan ezt tesszük, melynek köszönhetően a brüsszeli irányítással a multinacionális tőke folyamatosan kizsákmányol bennünket. A Nemzetek Európája számára azt jelenti, hogy nem kell dönteni  jogfeladás vagy jólét között, hiszen a jogaink megtartása az egyben az emberek jólétet is jelenti.

Arra a kérdésre, hogy milyen eredményekre számítanak május 25-én, Staudt Gábor azt felelte, hogy nem szeretne jóslatokba bocsátkozni, de reméli, hogy egy, olyan eredmény fog születni, ami egyértelművé teszi, hogy a Jobbik lesz 2018-ban a kormánypárt kihívója.

Szerkesztő: Molnár József

Operatőr: Bágy György

Galléria

Új hozzászólás