Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Áprilisi közgyűlés

A közgyűlés eleje a beszámolókról szólt. A képviselők meghallgatták a Békés Megyei Rendőrkapitányság és a tűzoltóság 2016-os évének összefoglalását és hasznos észrevételekkel próbáltak segíteni munkájukban. Újra napirendre került a jövő évi buszmenetrend kérdése. A képviselők támogatták azt az elképzelést, hogy a Jaminai és a Lencsési városrész még jobban be legyen kapcsolva a város tömegközlekedésébe. Nem várt, hosszú vitát váltott ki a Békéscsabai Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatójának fizetésével kapcsolatos döntés. A képviselők nem értettek egyek a cég vezetőjének idei évi prémium kitűzésével.

A FIDESZ frakció véleménye szerint a Vagyonkezelő Zrt. vezetőjének munkáját nem lehet pusztán a nyereségtermelés alapján megítélni, hiszen a város rengeteg olyan feladatot ad ki a cégnek, amit nem lehet nyereségesen működtetni.

Az MSZP Békéscsabai Szervezetének elnökének álláspontja szerint Szarvas Péter polgármester és a többséget adó FIDESZ frakció hozzáállása sem megfelelő a Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatójának prémium megállapításával kapcsolatban.

A közgyűlésen tárgyaltak a képviselők a Munkácsy negyed jövőbeli kialakításával kapcsolatban is. A négy milliárd forintból megvalósuló turisztikai fejlesztés a Modern Városok Program keretein belül valósulhat majd meg. Szó volt az ülésen a hulladékgazdálkodásról is, ugyanis megvonták a szolgáltató cégtől a megfelelőségi véleményt, így a város számára már közvetlenül nem szolgáltathat. Ennek a döntésének az a következménye, hogy a város hulladékgazdálkodása átkerül a DAREH bázis Zrt.-hez. A képviselők remélik, hogy ebből a városlakók semmilyen negatívumot nem érzékelnek majd, sőt a szolgáltatás várhatóan magasabb színvonalon valósul meg a jövőben. 

GallériaVideó

Új hozzászólás