Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Az LMP és a Jobbik is értékelte az áprilisi közgyűlést

Az áprilisi városi közgyűlésen meghozott döntéseket már korábban értékelte Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere, a FIDESZ frakció és az MSZP képviselői, most megtette ugyanezt Kocziha Tünde a Jobbik- és Takács Péter, az LMP önkormányzati képviselője is.

A közgyűlésen tárgyalták a leendő Munkácsy negyed kialakításáról szóló tervezetet, amelyben a program egyes elemeit terjesztette elő Szarvas Péter polgármester. Takács Péter, az LMP képviselője úgy gondolja, hogy az előterjesztés nem elég részletes egy ilyen hatalmas projekt megkezdéséhez:  „Én nem látom annak a garanciáját, hogy ez a 4,1 milliárd forint olyan hatékonysággal lesz elköltve, amely hosszú távon biztosítja az ide érkező turisták számát, illetve a tervezett attrakcióknak az önfenntartását. Úgy gondolom, hogy az anyagot alaposan át kell dolgozni. ”

A képviselő a rendőrségi beszámolóval kapcsolatban kifejtette, hogy örömteli az, hogy a város a megyei jogú városok között előkelő helyen szerepel a közbiztonság terén. A közgyűlésen nagy vihart kavaró előterjesztés volt a Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatójának prémium megállapítása. Ezzel kapcsolatban az LMP-s képviselő elmondta, hogy véleménye szerint ez messze nem olyan horderejű úgy, mint ahogy kezelik és a prémium rendszer helyett inkább a polgármesterhez és az alpolgármesterekhez hasonló jutalomrendszert preferálja ebben a kérdésben. Kocziha Tünde, a Jobbik Magyarországért Mozgalom képviselője Szarvas Péter polgármesterrel ért egyet ebben az ügyben: „ Szarvas Péter polgármesterúr javaslata úgy szól, hogy konkrét elvárásainkat fogalmazzuk meg. Ha valaki egy kicsit is átgondolja, hogy mit jelent a prémium kifejezés – nyilván ez azoknak a többletfeladatoknak a jutalmazását jelenti, amit meghatározunk-. Ez eddig nem volt konkrétan leírva, most konkrét elvárásokat fogalmazott meg polgármester úr én úgy gondolom, hogy mindenképpen ez az út a jövőben. ”

A képviselőnő véleménye szerint a Munkácsy negyed kialakítása egy kitörési pont lehet Békéscsaba életében és a turizmus fellendülését lehet majd várni a fejlesztéstől.

 

GallériaVideó

Új hozzászólás