Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Békéscsabai Tankerület beszámoló

2013-ben döntött a kormány arról, hogy megváltoztatja az addig fennálló köznevelési intézményrendszert. Ekkor jött létre a Klébersberg Intézményfenntartó Központ, ami centralizálta az oktatást. Az intézkedés rengeteg kritikát kapott, ami változtatásra sarkallta a kormányt. Január elsejétől ezért 58 kisebb tankerületi központot hoztak létre, ami közelebb vitte a döntéseket a helyi iskolákhoz.  A sajtótájékoztatón megjelent intézményvezetők szerint a mostani rendszer sokkal jobb, mint ami 2013 és 2016 vége között volt.

Bánki András, a Békéscsabai Tankerületi Központ igazgatója elmondta, hogy tapasztalataik szerint az intézmények nagyon együttműködőek és így hatékonyan tudják megvalósítani az elképzeléseket. A Petőfi Utcai Általános Iskola igazgatója szerint a jelenlegi együttműködés partnerközpontú és a diákok érdekeit helyezi előtérbe.

A beszámoló során szóba került a beiskolázott diákok száma is, ami csökkent az előző évekhez képest. A szakemberek szerint ez a demográfiai változások miatt következhetett be. Jó hír azonban, hogy  a csökkenő diákszám jelen pillanatban nem veszélyezteti az iskolák működését.

GallériaVideó

Új hozzászólás