Szeptemberben visszavárják a fiatal fogatlovakat - Mezőhegyesen a legfiatalabbak is bemutatkoztak

Csütörtök délután eredményt hirdettek Mezőhegyesen az 5, 6 és 7 éves fiatal lovak kategóriáiban, illetve több kategória díjhajtás versenyszáma is lezárult. Pénteken a nagyló és póni egyesfogatok, a póni kettes- és négyesfogatok, valamint a nemzetközi kettesfogatok versenyét láthatják a Mezőhegyesi Nemzetközi Fogathajtó Versenyre látogatók.

Csütörtökön a fiatal fogatlovaké és a díjhajtás versenyszámé volt a főszerep Mezőhegyesen. A fiatal fogatlovak kategóriájában 19 ló indult. Az 5 éves lovak mezőnyében első lett Nonius XII-149 Vőfély (6.83), hajtója Fábián Gábor. Másodikként Mezőhegyes Nonius-14 Vezér (6.63) zárta a versenyt, hajtója Papp János volt. Harmadik helyezettként a kategóriában Daisy (6.08) fejezte be a csütörtöki versenyt, hajtója a görög Alexandros Zampouris.

A 6 éves lovak kategóriájában a legjobbnak Furioso XXXVI-56 bizonyult (7.44), hajtója Sági József. Másodikként Showman (6.44) zárt, akit Gáspár Szilvia hajtott. Harmadik lett Gyuri (5.94), hajtója Nyúl Zoltán.

A 7 éves lovak kategóriájában győzött Fleur (6.94), hajtója Demkó Zsolt, másodikként Nonius IV- 15 Toszka (6.67) zárt, hajtója Papp János, harmadik lett Lari (6.61), akit ifj. Bozsik József hajtott.

A fiatal lovak egyelőre búcsúztak a mezőhegyesi versenyhelyszíntől, ahova a 2017. szeptember 7. és 10. között megrendezésre kerülő III. Fiatal Fogatlovak Világbajnokságára visszavárják őket a szervezők.

A díjhajtás versenyszámot a Gyermek póni egyesfogat kategóriában Juhász Péter 66.53-al teljesítette, a JUNIOR póni egyesfogat kategória díjhajtás versenyszámának győztese Majoros Anna (51.70) lett, Szaller Zsófia (53.86) másodikként zárt, harmadikként Érsek Anett (57.62) fejezte be a versenyszámot.

A JUNIOR póni kettesfogat kategóriában a díjhajtást (64.79) egyedül teljesítette Horvát Róbert. A JUNIOR egyesfogat mezőnyben Margitai Máté két fogattal indult. 62.34-el zárt Bentoval, míg szintén ő 63.19-el zárt Ringoval. Szajkó Liliána a FIATAL HAJTÓ póni egyesfogat kategóriában a díjhajtást 54.63-al zárta.

A hazai B kategóriás kettesfogatok mezőnyében díjhajtásban a legjobbnak Erdős Krisztián György bizonyult (53.38), megelőzve a másodikként záró Dani Marcell Balázst (60.80), illetve a harmadik helyen végző Hegedűs Sándort (62.02).

Pénteken több kategória hajtói is bemutatják díjhajtó programjukat, köztük a nemzetközi mezőny kettesfogathajtói is. 5 ország 34 versenyzője indul ebben a kategóriában Mezőhegyesen, köztük Lázár Vilmos, Nyúl Zoltán, ifj. Nagy Tibor, Hódi Károly, Papp János, ifj. Galbács Ferenc, Galambos Nándor, Kákonyi Norbert, ifj. Simon József is – hogy csak néhány nevet említsünk.

Galléria

Új hozzászólás