Nemzetközi összefogás a békéscsabai kórházért

Korábbi adásunkban már beszámoltuk Tőkés Tímea, az Egyesült Államokból megszervezett adománygyűjtéséről. A tegnapi napon befejeződött a gyűjtés, a békéscsabai kórház átvette az adományokat.

 

 

A gyűjtés ötlete Tőkés Gyulától, Tímea édesapjától származott, aki a békéscsabai kórházban töltött ideje alatt úgy tapasztalta, hogy a kórház hasznára válna néhány új takaró és lepedő. Gyula halála okán, nem tudta megvalósítani ötletét, ezért azt lánya váltotta valóra. A tengeren túlról szervezett adománygyűjtés a vártnál sokkal jobban sikerült, támogatások érkeztek nem csak Békéscsaba körzetéből, hanem az Egyesült Államokból, Írországból, Németországból valamint a helyi szlovákság is kivette részét a gyűjtésből.   

 

A lepedőkön és takarókon kívül infúziós állványok is kerültek az adománycsomagba, amelyeket négy kórházi osztály között osztottak fel.

 

Tőkés Tímea

adományszervező

 

„Több osztályra juttattuk el ezeket a dolgokat, a sebészet kapott ajándékot, a szülészet a gasztroenterológia és a kardiológia.

 

Tímea maga is meglepődött azon, hogy az eredeti tervhez képest jóval több adomány érkezett, ugyanis az egymillió forintot is meghaladta a támogatásra összegyűlt összeg. 

 

Tőkés Tímea

adományszervező

 

 „Nem gondoltam volna, hogy ez ilyen jól fog sikerülni, ugye 35 takarót szerettünk volna összegyűjteni és a végén több száz lepedőt, ágyneműt tudtunk megvásárolni.”

 

A megvásárolt termékeket a tegnapi napon dr. Becsei László, a békéscsabai Dr. Réthy Pál Kórház és Rendelőintézet főigazgatója és az intézmény munkatársai személyesen vették át. 

GallériaVideó

Új hozzászólás