Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

1 év, 1 millió aláírás

Megkezdődött Békéscsabán is a Jobbik Bérunióval kapcsolatos aláírásgyűjtése. A kezdeményezőknek innentől kezdve egy év áll rendelkezésükre arra, hogy nyolc országban összesen 1 millió támogatói aláírást gyűjtsenek.

 

Az Európai Unión belül egy témafelvetési lehetőség az úgynevezett európai polgári kezdeményezés. Ez azt jelenti, hogy az Európai Bizottság napirendre tűzi azokat a kérdéseket, amelyben több mint 1 millió érvényes aláírást gyűjtenek össze. Ilyen lehet a Jobbik Magyarországért Mozgalom által kezdeményezett Bérunió kérdése. Kezdeményezésük céljáról Kocziha Tünde, a párt országgyűlési képviselő-jelöltje beszélt stábunknak.

 

Kocziha Tünde

önkormányzati képviselő

Jobbik Magyarországért Mozgalom

 

„Azért a célért dolgozunk, hogy az Európai Bérunió megvalósításával tehát azzal, hogy Kelet Közép Európában is ugyanazok a bérek legyenek, mint Nyugat Európában szeretnénk azt elérni, hogy mindenki a saját lakóhelyén saját hazájában tudjon boldogulni. Ezért fogtunk össze nyolc ország állampolgárai és elindítottunk ezt a kezdeményezésünket, amelyre zöld utat adott az európai bizottság. Ez egy olyan történelmi helyezet, ami még soha nem volt Magyarországon, hiszen Magyarországi párt nem is kezdeményezett még Európai Unión belül népszavazást.”

 

A Jobbik úgy gondolja, hogy a magyar emberek nem kapták meg az uniós csatlakozástól azt, amit vártak: hogy többet fognak keresni, Véleményük szerint Nyugat-Európát csak a saját gazdasági érdekei motiválták a keleti bővítésben. A kezdeményezéssel el akarják érni azt, hogy a bérkiegyenlítés uniós alapelv legyen.

 

Kocziha Tünde

önkormányzati képviselő

Jobbik Magyarországért Mozgalom

 

„Sajnos az előző kormányok így a FIDESZ és az MSZP-nek is közös bűne az, hogy nem foglalkoztak az országon belül uralkodó és az Európai Unióval szemben sajnos alacsony bérek kérdésével. Nem tettek semmit annak érdekében, hogy felzárkózzanak a magyar munkavállalók bérei. Ezt most megtesszük mi.”

 

A kezdeményezés sok vitát váltott ki a közéletben. Vannak, akik szerint az, hogy kiegyenlítődjenek a bérek, egy hiú ábránd, illetve olyan vélemény is van, mely szerint ez nem is tenne jót az ország gazdaságának.

GallériaVideó

Új hozzászólás