Békés megyei siker az országos vízirendészeti versenyen

A rendőr-főkapitányságok versenyében a gyulai kettős lett az első.

Tizenhatodik alkalommal rendezte meg 2017. szeptember 5-e és 7-e között az Országos Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága az Országos Vízirendészeti Járőrversenyt. A megmérettetést a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság szervezte meg Tiszafüreden. Összesen tizenöt csapat állt rajthoz, elméleti és gyakorlati feladatokat oldottak meg, teljesítettek.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányságot Márk Róbert r. zászlós, a Gyulai Határrendészeti Kirendeltség kiemelt főhatárrendésze és Medve István r. főtörzsőrmester, a Gyulai Rendőrkapitányság járőrvezetője képviselte. A nyári szezonban mindketten a Békés megyei folyószakaszokon teljesítenek vízirendészeti szolgálatot. Ügyelnek a fürdőzők, a vízitúrázók, hajósok, horgászok biztonságára, felhívják a figyelmüket arra, hogy ha az előírásokat nem tartják be, életveszélybe sodorhatják magukat. Nagy gondot fordítanak arra, hogy szakmai tudásukat, jogszabályismeretüket folyamatosan bővítsék, frissítsék és a szabad vizek, a Körösök mellett pihenők biztonságáért mindent megtegyenek.

Az országos verseny elméleti részében a csapatok között a legjobb eredményt érték el és a gyakorlati megmérettetés versenyszámaiban is kiemelkedően teljesítettek. Így a rendőr-főkapitányságok versenyének összesítésében az első helyen végeztek. A Békés megyei csapat sorozatban harmadik alkalommal ért el első helyezést, így az idei kiváló teljesítményükért járó serleg mellett a győztesek vándorserlege is újabb egy évre Békés megyébe került.

Galléria

Új hozzászólás