Naptár a továbbtanuláshoz

A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara minden évben végez pályaorientációs tevékenységet a diákok körében. Idén egy hasznos újdonsággal készült a kamara.

 

A Lencsési Úti Általános Iskolában is kiosztották a 8. osztályos diákok számára a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Diáknaptárját.

 

Mészárosné Szabó Anna

osztályvezető

BMKI szakképzési osztály

 

„A Kereskedelmi és Iparkamara évek óta végez pályaorientációs tevékenységet, minden évben készítettünk kiadványokat, szórólapokat, de azt vettük észre, hogy ezzel nem értük el azt a célt, amit szerettünk volna. Általában ez a korosztály nem nagyon szeret olvasni, és sajnos ezért a kiadványok egy része sokszor a kukákban landolt. Ezért gondolkoztunk el azon, hogy vajon minek tudnánk hozzájuk közelebb kerülni, és azt tudtuk-láttuk, hogy azért egy diáknaptár az hasznos a gyerekeknek.”

 

A Diáknaptárban - amellett, hogy minden fontosabb dátum be van írva, mint például a szünetek időpontjai és a jelentkezési határidő - sok hasznos információt is megtudhatnak a gyerekek a szakmákról. Megkérdeztük az egyik 8. osztályos osztályfőnököt az Iparkamara és az iskolák közötti viszonyról.

 

Csomósné Tanka Ilona

osztályfőnök

Lencsési Úti Általános Iskola, 8 c.

 

„Az a tapasztalatom, hogy egyre jobb a kapcsolat, egyre közvetlenebb a kapcsolat. Nagyon jó, hogy felkeresnek bennünket és felajánlják a segítségüket, hiszen ők olyan területen mozognak, és olyan ismereteik vannak, amelyeket át tudnak adni az iskolának és az iskolán belül a gyerekeknek, a szülőknek is, így mindenkihez eljutnak a jó információk, és a friss információk.

 

Modern külsőt kölcsönöz a naptárnak az okostelefon-jellegű borító, de mit is gondolnak maguk a diákok a kiadványról?

 

Demeter Dóra

 

„Hogy tetszik a kiadvány, tudod-e mire való?

Már eleve a külseje is nagyon tetszik, ez a tabletes megoldás. Pontosan nem tudom, hogy mire való, de nagyon tetszik és szerintem sokat fog segíteni.”

 

Szakál Martina

 

"Nagyon tetszik, most tekintettem bele az imént, és tényleg nagyon érdekes, nem láttam még ilyen diáknaptárt, de tényleg nagyon izgalmas és tök jó. Szerintem nagyon jókra fogom tudni használni.”

 

A Diáknaptár 2000 példányban készült el, így a megye végzős általános iskolásainak kétharmadához juthat el ez a továbbtanulási segédlet.

GallériaVideó

Új hozzászólás