Kultúrateremtő kreativitás Békés megyében

A Nemzeti Művelődési Intézet Békés Megyei Irodája Kultúrateremtő kreativitás Békés megyében című projekt keretein belül Kreatív börzét szervezett, ami a pályázat záró rendezvénye volt.

A projektet 2012-ben indította el a Nemzeti Művelődési Intézet Békés Megyei Irodája, melyben két éven keresztül foglalkoztattak tehetséges gyerekeket a számukra legmegfelelőbb szakkörben. A program célja, hogy a közoktatásban tanuló diákok, akik kiemelt tehetséggel bírnak, kapjanak egy olyan plusz lehetőséget, amelynek segítségével elérhetik álmaikat.
Savód Zoltán a Kultúrateremtő kreativitás Békés megyében szakmai megvalósítója elmondta, hogy ez a projekt tulajdonképpen tehetséggondozás. Arról szól, hogy a közművelődés módszertanában található eszközökkel hogyan tudják a közoktatást segíteni. Szakkörök, foglalkozás sorozatok formájában képzelték el és meg is valósították, mégpedig öt területen a képzőművészetben, a kézművességben az előadó művészetben és az elektronikus sajtóban.
A projektnek köszönhetően 70 diák két tanéven keresztül 700 órán át fejleszthette tudását. Az ünnepségen két kiállítást is megnyitottak, amelyen a gyerekek munkáit tekinthették meg az odalátogatók.
Novák Attila képzőművész-tanár elmondta, hogy a munkák nagy része táblakép, méghozzá vászonkép. Volt olyan diák, aki eljutott egészen a hatalmas méterszer méteres vászonig is, hiszen az iskolába erre nincs lehetőségünk. Nagyon szerették a diákok és nagyon szép munkák születtek.
A „Kreatív börze” elnevezésű záró ünnepségen Savód Zoltán, a projekt szakmai megvalósítója megköszönte a közreműködők munkáját és gratulált a gyerekeknek sikeres munkájukért. A rendezvény utolsó pontjaként az előadóművészek és az elektronikus sajtóban alkotó fiatalok mutathatták be éves munkájuk gyümölcsét.
A projekten belül a néptáncos foglalkozáson résztvevő gyerekek június 28 –án a Körös Völgyi Sokadalomban mutathatják majd be tudásukat.

Szerkesztő: Kasuba Ivett

Operatőr: Bágy György

 

GallériaVideó

Új hozzászólás