Békéscsabai Bankműveleti Központ

A Békéscsabai Bankműveleti Központ vezetősége és Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere tartott sajtótájékoztatót a pénzintézet és a város közös projektjeiről, terveiről.

 

A Budapest Bank 2006-ban hozta létre Békéscsabán Bankműveleti Központját, mely ma közel 800 operációs munkatársat foglalkoztat és ezzel Békés megye egyik legnagyobb munkaadója. Tóth Viktor vezérigazgató fontosnak tartja, hogy a központ a változó gazdasági és piaci körülményeknek is megfeleljen.

 

Tóth Viktor

vezérigazgató

Budapest Bank

 

„Az idő eléggé felgyorsult és a folyamatok is felgyorsultak, a tranzakcióknak a mennyisége is több lett, illetve az ügyfeleknek az elvárásaik, minőségi elvárásaik is növekedtek a bankokkal szemben és éppen ezért kellett egy olyan egységes tendert folyamatok mentén működő operációt összehozni, hogy ezeknek a kihívásoknak meg tudjunk felelni.”

 

Szarvas Péter polgármester elmondta, hogy a Bankműveleti Központ már nem csak egy call center, hanem nagyon komoly döntéshozatali központ is. A központ középfokú és egyetemi végzettségűeknek is kínál karrierlehetőséget.

 

Szarvas Péter

polgármester

Békéscsaba Megyei Jogú Város

 

„Meg kell említeni, hogy a békéscsabai egyetemi campusszal is duális képzésű együttműködése van a banknak, illetve a Békéscsabai Szakképzési Centrummal is kötöttek megállapodást, hogy a szakképzési centrum intézményeiben a pénzügyi gazdálkodás szakon tanulók figyelmét már középiskolai korban, tinédzser korban felhívják a bankműveleti központ erényei, eredményeire.”

 

Azon túlmenően, hogy a város és a bank üzleti kapcsolatai szélesednek, más területen is szoros az együttműködés a pénzintézet és Békéscsaba önkormányzata között.

 

Szarvas Péter

polgármester

Békéscsaba Megyei Jogú Város

 

„A Budapest Bank Békéscsabáért civil pályázati rendszeren belül hat millió forintot szoktak sikeres pályázóknak szétosztani a pályázati rendszeren belül.”

 

A központ az elmúlt időszakban növelte a létszámot, így teremtve a város életében még több ember számára megélhetési lehetőséget, valamint 15%-os béremelést hajtottak végre, ezzel is támogatva azt, hogy a munkavállalók Békéscsabán maradjanak. Szarvas Péter polgármester azt is elmondta, hogy a város továbbra is együttműködik a pénzintézettel a közös célok elérésének érdekében.

GallériaVideó

Új hozzászólás