Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Értékelte a szeptemberi közgyűlést a Jobbik, a DK és az LMP

A szeptemberi közgyűlésen több mint 50 napirendi pontot tárgyalt a békéscsabai közgyűlés. A meghozott döntéseket - köztük a legnagyobb vitát kiváltó napirendi pontot - értékelte a Jobbik, a DK és az LMP képviselője is.

A képviselők úgy döntöttek a közgyűlésen, hogy a város hozzon létre egy céget, amely a városgazdálkodási feladatokat látja majd el. A Jobbik Magyarország Mozgalom önkormányzati képviselője, Kocziha Tünde sajtótájékoztatóján kifejtette, hogy véleménye szerint a Városgazdálkodási Kft. megalapítása egy nagyon rossz döntés, ugyanis ez volt az egyetlen olyan feladat, amit még a polgármesteri hivatal végez és nem egy külön cég.

A képviselő a 2017-es költségvetéssel kapcsolatban kifejtette, hogy a városnak sokkal több bevételre lenne szüksége, amit többek között azért nem tud realizálni, mert a kormány nem kompenzálta a béremelések miatti többletköltséget az önkormányzatokat számára. A Demokratikus Koalíció önkormányzati képviselője sem szavazta meg

a Városgazdálkodási Kft. alapításáról szóló előterjesztést. Kaposi László szerint ugyanis ez nem egy előremutató, megalapozott döntés volt.

Az LMP képviselője, Takács Péter nem így gondolja, szerinte a Városgazdálkodási Kft. létrehozása fontos lehet a jövőbeli költségvetések szempontjából, hiszen ha jól működik, sokat spórolhat rajta a város.

A költségvetéssel kapcsolatban a képviselő elmondta, hogy nem tart attól, hogy hiány lesz az év végén az önkormányzati kasszában, hiszen az adóbefizetési hajlandóság Békéscsabán kiváló. Ezt jól mutatja véleménye szerint az, hogy szinte minden évben a vártnál több adóbefizetés történik a megyeszékhelyen.

GallériaVideó

Új hozzászólás