Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

I. Vidékfejlesztési Tudományos Konferencia

Szarvason a Szent István Egyetemen tartották az I. Vidékfejlesztési Tudományos Konferenciát. A találkozón a vidékfejlesztés gyakorlati szereplőinek kínáltak lehetőséget a problémakezelési módszerek felvázolásával.

Ahhoz, hogy ezek a tervek kivitelezhetőek legyenek, az élelmiszert laborokban kell majd előállítani. A mesterséges hús előállításának költsége jelentősen csökkent és a jövő egyik nagy dilemmája, hogy ez majd a takarmányozás energiaforrása lesz majd vagy akár az emberiség élelmiszer-utánpótlása is.

A megnyitón köszöntőt mondott Dr. Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, a konferencia első előadását pedig Kis Miklós Zsolt agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár tartotta, Gazdaságfejlesztés vagy Társadalompolitika? címmel.

A szarvasi konferencia célja az volt, hogy a magyar vidék folyamatai, problémái és fejlesztési lehetőségei iránt szakemberek egy tudományos fórum keretében vitassák meg a vidékfejlesztés kereteit.

Az biztos, hogy az emberiség szempontjából az egyik legfontosabb témáról van szó, ugyanis 2050-re a Föld népessége a maihoz képest 60 %-kal nő, de a mezőgazdasági területek száma 30 %-kal csökken majd. Ezeknek a feltételeknek ki kell találni egy megfelelő stratégiát, amiben jelentős szerepet kap Magyarország is.

GallériaVideó

Új hozzászólás