Tematikus családi napot tartottak a Csabagyöngye Kulturális Központban

Tematikus családi napot tartottak a Csabagyöngye Kulturális Központban a Lelki Egészség Világnapja alkalmából. A rendezvény első részében szakmai előadásokat hallgathattak meg a témában az érdeklődők, délután pedig a családoké volt a főszerep.

A Lelki Egészség Világnapjáról 1992 óta emlékeznek meg minden év október 10-én. A világnapot a Lelki Egészség Világszövetsége kezdeményezte, az elmúlt években világszerte számos szervezet csatlakozott a megemlékezéshez. A Világszövetség 1948-ban alakult az érzelmi és lelki zavarok megelőzésének, megfelelő kezelésének, a mentális zavarokban szenvedők gondozásának és a mentális egészség jobbításának elősegítése céljából. A világnap célja a figyelemfelkeltés, valamint a pszichiátriai problémákhoz és a pszichiátriai problémákkal élőkhöz kapcsolódó előítéletek elleni harc, a lelki egészség középpontba állítása.

Az Egyensúly AE Egyesület karöltve a Dr. Baly Hermina Mentálhigiénés Alapítvánnyal, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalommal és a Békés Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Házzal közösen rendezte meg a családi napot.

Számos programmal készültek a szervezők a családi délutánra is.

Ellátogatott a rendezvényre Fűrész Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszteri biztosa, aki hangsúlyozta, hogy a kormány számára kiemelten fontos az emberek lelki egyensúlya.

A program a Védőháló a Családokért elnevezésű Uniós projekt keretében zajlott. Országszerte 154 helyen tartottak hasonló rendezvényeket, melyek összesen 6,2 milliárd forintba kerültek.

GallériaVideó

Új hozzászólás