Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Rendkívüli közgyűlés

A szeptemberi közgyűlésen több mint 50 napirendi pontot tárgyalt a békéscsabai közgyűlés. Ezek közül a legnagyobb vitát a Városgazdálkodási feladatok átszervezésének kérdése váltotta ki. Akkor a meghozott döntéssel nem értett egyet Szarvas Péter polgármester ezért soron kívüli közgyűlést hívott össze az újratárgyalásra.

A rendkívüli közgyűlésen összesen két előterjesztés került csak a képviselők elé. Mindkettő a Városgazdálkodási feladatok jövőbeli ellátásával foglalkozott. Az eredeti döntés úgy szólt, hogy a város meglapítja a Városgazdálkodási KFt.-t. Ezt Szarvas Péter felfüggesztette annak érdekében, hogy a képviselőkkel még egyszer megvitassák a témát. A rendkívüli közgyűlés eseményei azt mutatják, hogy a többi képviselő is így gondolja és úgy határoztak, hogy az októberi közgyűlésen még egyszer átbeszélik a témát. Szarvas Péter polgármester az ülés utáni sajtótájékoztatón többek között arról is beszélt, hogy győzelemként éli e meg a cégalapítás elhalasztását.

A FIDESZ frakció továbbra is úgy gondolja, hogy a város sokat spórolhat a Városgazdálkodási KFt. Megalapításával. Véleményük szerint, ha a városgazdálkodási feladatok nagy részét nem vállalkozók végzik, hanem a városi cég azzal a jövőben 60, 80 vagy akár száz millió forintot is megtakaríthat a város. Herceg Tamás frakció vezető helyettes szerint több szempontból is racionális tehát a cég megalapítása.

A Városgazdálkodási Kft-vel kapcsolatos, várhatóan végső döntést a képviselők a következő közgyűlésen hozzák majd meg. Október 26-án, csütörtökön. Az ülés történéseit a Csaba Tv élőben közvetíti majd.

GallériaVideó

Új hozzászólás