Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Finn hét a Kemény Gáborban

Finn hetet tartanak a békéscsabai Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési Szakközépiskolában. Az intézmény diákjai többek között az északi ország kultúrájával, művészetével, zenéjével és a finn nyelvvel ismerkedhetnek meg a programsorozat ideje alatt.

Dísztárgyakból, útikönyvekből, prospektusokból összeállított tárlat fogadta a diákokat az iskola egyik tantermében. Az összeállítás az intézmény finn tematikus hetéhez kapcsolódóan mutatja be a tanulóknak az északi országot.

Skultétiné Barna Anita a Békéscsabai Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési Szakközépiskola intézmény vezetője elmondta, az 1 hetes programsorozatot egy felkérésnek köszönhetően valósult meg, amit mind a diákság, mind a tanári kar érdeklődéssel fogadott. Továbbá hangsúlyozta, hogy nagyon örültek a gyerekek ennek a programnak. Nagyon figyelmesen hallgatták az előadókat, illetve a bátrabbak még bele is kérdeztek az előadásba. A diákok érdeklődését már múlthéten is észre lehetett venni az iskolába, hiszen a folyósón rajzolták a plakátokat, és a kellékeket hordták a helyükre.

A program ideje alatt Finnország kultúrája mellett a diákság az ország történetével, művészetével vagy akár a külföldi kapcsolatokkal is megismerkedhet. Az előadások között hallhatták a tanulók Zsabka Erzsébet finnországi élménybeszámolóját. A hölgy a békéscsabai Magyar-Finn Baráti Társaság tagja és már többször járt az északi országban.  
A diákok nagy érdeklődéssel hallgatták végig a finn beszámolót. A héten tovább folytatódik a programsorozat. Az érdeklődők megismerkedhetnek többek között az ország építészeti stílusaival és a finn-magyar sportkapcsolatok alakulásával is.

Szerkesztő: Bugyi Diána

Operatőr: Benke Éva

 

 

GallériaVideó

Új hozzászólás