Sajtótájékoztatót tartott a Békés Megyei Kormányhivatal

Sajtótájékoztatón számolt be a Békés Megyei Kormányhivatal harmadik negyedévének eredményeiről. A tájékoztatón elhangzottak a legfontosabb aktualitások, valamint összehasonlítások a 2016-os évhez képest.

A Békés Megyei Kormányhivatal statisztikái szerint a vizsgált időszakhoz képest mintegy 10%-al több ügyfél számára intézett ügyeket a Kormányablak, valamint az elindított ügyintézések 70%-a nyolc napon belül le is zárult.

Márciusban több illeték és igazgatásszolgáltatási díj is megszűnt, így többek között évente kétszer díjmentes a természetes személyek számára a tulajdoni lap lekérdezése, a hatvanöt év felettieknek ingyenes lett az útlevéligénylés, valamint a hatósági bizonyítvány a vállalkozók számára. Az ügyintézést ezen felül megkönnyíti egyes esetekben az elektronikus úton történő ügyintézés is.

A Kormányhivatal irányítása alá kerülnek a megye egészségfejlesztésében résztvevő betegalapítványok, egészségügyi szolgáltatók és önkormányzati szervezésű egészségnapok is.

A Népegészségügyi Főosztály felmérést végez a harmadik osztályos általános iskolások körében az allergiás-, valamint a krónikus légúti megbetegedéssel kapcsolatban.

A Kormányhivatal további stratégiai megállapodásokat köt többek között a Szent István Egyetemmel, a Vadászkamarával, az Építész Kamarával, valamint a Büntetés Végrehajtási Intézettel is.

GallériaVideó

Új hozzászólás