Három kick-box érem már a Békés megyei zsákban!

Budapesten a keddi napon indult be igazán "nagyüzem", folyamatosan működött a hat pást és a három ring a WAKO Kick-boksz Világbajnokságon. A tegnapi napot a delegációk vezetői a magyar Parlamentben rendezett díszvacsorával zárták, ami jelezte a világbajnokság megbecsültségét.

A Békés megyeiek, csakúgy, mint a hétfői, nyitó napon , felemás mérleggel zártak a nap végére. Point-fighting- ban 79 kg-ban a junior Európa-bajnok Opauszki Dávid csapott össze a törökök rutinos,  tavaly Európa-bajnoki bronzérmes versenyzőjével, Husszein Semserci-vel. Szoros mérkőzés alakult ki, "Opa" kicsit görcsösen vívott a nagy akarás miatt. Az első menetben még vezetett, a második menetben a török egyenlített aki a harmadik menetben minimális előnnyel nyert 11:9 arányban. A vége kapkodósra sikerült. Opauszki Dávid megtett mindent, helytállt, nem törte meg a vereség, már a jövőre gondolt.

Ami nem sikerült a fiatal békéscsabai versenyzőnek, az sikerült edzőjének, a még mindig nagyon gyors Debreczeni Dezsőnek, pedig ellenfélként a tavalyi veterán Európa-bajnok, az angol Darrel Merryweather nézett farkasszemet. Dezső elővette régi híres lábtechnikáját és jó pár fejrúgást vitt be meglepett ellenfelének. Már az első menetben majdnem eldőlt a mérkőzés- 9:0 volt az eredmény, de utána az angol fiú bevitt néhány találatot. A mérkőzést végül is 22 : 11 arányban nyerte Debreczeni Dezső nagy fölénnyel, ezzel a legjobb négy közé került, vagyis bronzérmesnél rosszabb már nem lehet. A döntőbe jutásért az ír Eamin Breslin lesz az ellenfele.

A ringben K-1 67 kg-ban Géczei Róbert csapott össze a török Semih Furkan Karabag ellenében . Sajnos ez a mérkőzés nem az egyébként nagyon sportszerű és szimpatikus békéscsabai harcosról szólt. Nem tudta tudását nyújtani, a koncentrációval is gondok voltak. Pedig a török erős kezdése után felhozta 2:1-re a második menetet, de nem tudta behozni az első menetes hátrányt. Nagyon nehéz felkészülni egy világbajnokságra egész napos munka közben. Ráadásul a török fizikálisan is nagyon erős, jó rúgótechnikájú versenyzőnek bizonyult, aki akár a végső győzelemre is esélyesként pályázhat, ha a következő fordulóban legyőzi a szerb világbajnokot. Vagyis, a sorsolás sem volt Géczei Róbertnek kedvező.Edzője, Hricsovinyi Károly kritikus szemmel elemezte a magyar ringes kick-boxot is: - Úgy érzem, nagyon le vagyunk maradva az élvonalhoz képest, fizikálisan, és mentálisan,motiváció szintjén. Versenyzőink gyakran alulbecsülik magukat, nincs önbizalmuk. Nagy tanulság, ha utol akarjuk érni a vezető nemzeteket, akkor érdemesebb egy hosszabb, három hetes edzőtáborral készülni az ilyen nagy világversenyekre. Vissza kell állítani a ring becsületét, növelni a hazai mezőnyt, mert nagyon szűk, a gálák küzdelmei pedig, a profi mérkőzések teljesen más jellegűek.

A nap utolsó mérkőzést Vida Balázs vívta a az ír Dalton O Shaughnessy ellen. Végig fölényben diktálta az iramot, és nagyon ügyesen oldotta meg a feladatát. Magabiztosan, a tőle megszokott kőkemény light-contacttal győzött, s így a legjobb négy közé került, vagyis bronzérmesnél rosszabb már nem lehet. S miután a kick-light- ban is a legjobb négybe került, így a két bronzérem már adott a számára. Persze, remélhetőleg nem elégszik meg ezzel a színű éremmel. Szerdán folytatódnak a selejtezők. Békés megyéből Debreczeni Dezsőnek a veteránok között az ír Eamin Breslin lesz az ellenfele a döntőbe jutásért. Bálint Zoltán point-fighting 89 kg-ban a mexikói José Armando Carrillo Soriano ellen vív majd a legjobb négybe jutásért.

A ringben full-contact 57 kg-ban Petrina Pál az olasz Daniele Panetta ellen próbál majd a legjobb négy közé jutni, reméljük, sikeresen!

Galléria

Új hozzászólás