Kihívások a Duális Szakképzésben

Konferenciát tartott a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, „Kihívások a Duális Szakképzésben” címmel. A konferencia aktualitását az adta, hogy a szakképzés folyamatában olyan nehézségek jelentkeznek, melyeket közösen kell megoldani a szülőknek, oktatóknak és a gyakorlati helyeknek.

A Kereskedelmi és Iparkamara jelenleg egy átalakulási folyamat közepén van, melynek részét képezi a szakképzési rendszer reformációja is. Az átalakulás miatt különböző kihívások és nehézségek léphetnek fel. Ezek miatt érezte fontosnak a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, hogy egy konferenciát szervezzen, ahol a problémák megoldásait kutatják.

Ezek a problémák speciális kezelést igényelnek ebben az oktatási rendszerben is. Ennek érdekében a konferencia során pszichológusok, gyógypedagógusok és pedagógusok is eszmét cseréltek.

Az előadáson a halmozott, vagy halmozottan hátrányos helyzetű gyerekekkel való foglalkozási módszerekről is szó volt, mind az iskolák, mind a külső gyakorlati helyek tekintetében. Fontos, hogy a képzésben résztvevők tisztában legyenek azzal, hogy hogyan kezeljék a problémákat.

A szakemberek a konferencia után az egymástól hallottakat és tapasztalataikat beépítve a képzésekbe hatékonyabb munkára lehetnek képesek és a diákoknak átadott tudás mellett a tanulók lelkivilágával is eredményesebben tudnak majd foglalkozni.

 

GallériaVideó

Új hozzászólás