Befejeződött az energetikai felújítás a Békés Megyei Kormányhivatal Luther utcai épületén

Befejeződött az energetikai felújítás a Békés Megyei Kormányhivatal Luther utcai épületén. A nyolc hónapos munka után a Kormányhivatal jelentős energia-megtakarítással számolhat a jövőben.

A rekonstrukció 2016 szeptemberében kezdődött. A hőszigeteléssel, az új nyílászárókkal és a korszerű kazánokkal az épület fenntartása ezentúl sokkal költséghatékonyabb lesz. A tervek szerint a földgázfogyasztás 60-, az elektromos áramfogyasztás pedig 40%-kal mérséklődik majd. Az ünnepélyes átadón Vantara Gyula országgyűlési képviselő az energiahatékonyság mellett kiemelte azt is, hogy fejlesztés építészeti szempontból is fontos.

Az ünnepségen Dr. Takács Árpád kormánymegbízott többek között azt hangsúlyozta ki, hogy mennyire pozitív változásokon ment keresztül a közigazgatás az utóbbi években.

A megújult épület felavatására Békéscsabára érkezett Palich Etelka, a közigazgatás irányításáért felelős helyettes államtitkár is, aki szerint a Békés Megyei kormányhivatal jelenlegi működése etalon a többi kormányhivatal előtt, ugyanis olyan innovációkat vezetett be Dr. Takács Árpád kormánymegbízott, amelyek eddig nem voltak jellemzőek a hazai közigazgatásra.

A kormányhivatal épületének megújítása természetesen nagyon fontos az ügyfelek és az ott dolgozó hivatalnokok szempontjából is. A rekonstrukció után a kliensek 21. századi körülmények között tudják ügyeiket intézni és a hivatali dolgozók munkakörülményei is nagyban javulnak majd.

 

 

GallériaVideó

Új hozzászólás