Vándorkiállítás nyílt a Mezőkovácsházi Járási Hivatalban

Vándorkiállítás nyílt Mezőkovácsházán a Mezőkovácsházi Járási Hivatalban. A kiállítás témája a Mezőhegyesi Ménesbirtok múltja és hagyománya volt.

A Mezőkovácsházi Járási Hivatal célja az, hogy az ügyintézés mellett különböző formákban bemutassák a térség hagyományait és érdekességeit. Ezt jól példázza az, hogy ez a kiállítás már a 13. a hivatalban, mely statisztikai szempontból nézve mindenképpen ideális helyszín erre, hiszen éves szinten a hivatalnokok több mint 40 ezer ügyben járnak el a dél-békési városban.  A hivatal vezetője kérdésünkre elmondta, hogy kiváló tapasztalataik vannak az eddigi tárlatokkal kapcsolatban, ugyanis az ügyfelek érdeklődőek és szívesen nézegetik a kiállított tárgyakat ügyintézéseik alkalmával. A mostani tárlat témája a Mezőhegyesi Ménesbirtok volt, mely nagyon gazdag történelemmel és tradíciókkal bír. Maga a Ménesbirtok az 1700 -as évek végén jött létre először katonai célokkal. A kiegyezés után a birtok már polgári feladatokat is kapott és a lónemesítés egyik legfontosabb helyszíne lett egész Európában.

A tárlat megnyitóján beszédet mondott Dr. Takács Árpád kormánymegbízott is, aki a Ménesbirtok múltja mellett a Kormányhivatal mezőhegyesi terveiről is beszélt.

Ha a tervek megvalósulnak, a Békés megyei gazdák rengeteg-, a gazdálkodásukat érintő kérdésben tudnak majd ügyeket intézni a leendő központban.

GallériaVideó

Új hozzászólás