Polgármester - diákpolgármester találkozó

Szarvas Péter, Békéscsaba Megyei Jogú Város polgármestere irodájában fogadta a város diákpolgármesterét és alpolgármestereit. A találkozón az ifjúságot érintő témákról tanácskoztak.

Az idei Garabonciás Napokon megválasztott diákpolgármestert és a diák-alpolgármestereket fogadta irodájában Szarvas Péter. A találkozón a diákpolgármester egyeztette azon terveit, melyeket megválasztásakor kampányában ígért. Emellett a diák-alpolgármesterek is felvetettek a várossal kapcsolatos kérdéseket.

Szarvas Péter megjegyezte, hogy már régóta foglalkozik a város ezekkel a kérdésekkel, de egyelőre a javaslatoknak nem lehet eleget tenni, ugyanis az Andrássy út járdája nem elég széles egy kerékpárút kialakításához, az útnak pedig feltétlenül kétsávosnak kell lennie azon a szakaszon a buszközlekedés és a piaci napokon lévő forgalom miatt. A polgármester hozzátette, hogy szakértőkkel már egyeztettek az Andrássy-Kazinczy-Tulipán kereszteződés lámpásításáról, de arra jutottak, hogy a jelzőlámpák miatt olyan dugók alakulhatnának ki, melyek a jelenleginél rosszabb körülményeket teremtenének. Érdekesség, hogy a statisztikák szerint abban a kereszteződésben nem történik több baleset, mint bármely másik kereszteződésben.

A diákpolgármester és az alpolgármesterek természetesen a diákoknak is szerveznek különféle programokat.

Ezeken felül különféle meglepetésekkel készülnek és egyéb szervezés alatt álló programokat is szeretnének valóra váltani - például Békéscsaba újratelepítésének háromszázadik- és várossá válásának századik évfordulója alkalmából.

GallériaVideó

Új hozzászólás