Újabb városi fejlesztési projektet jelentett be Békéscsaba Önkormányzata

Újabb városi fejlesztési projektet jelentett be Békéscsaba Önkormányzata legutóbbi lakossági fórumán. A rekonstrukciós tervekben 6 olyan helyszín szerepel, melyek felújításra kerülnek majd Békéscsabán.

1 milliárd forintos vissza nem térintendő támogatást nyert a „Belváros rehabilitáció III. ütem Munkácsy-negyed program. A projektet Szloszjár György vezető tervező ismertette a városháza dísztermében egy  lakossági fórum keretében.

Összesen 6 helyszín szerepel a felújítási tervekben. A Széchényi ligetben többek között sor kerül a beteg fák eltávolítására, melyek természetesen pótolva lesznek. A közvilágítást korszerűsítik, valamint egy térfigyelő rendszert is telepítenek majd. A következő beavatkozási terület a Gőzmalom tér-Aradi vértanúk liget-Beliczey kert kialakítása. Az Árpád sori sétányt egy avult parti zöldfelület jellemzi, a közvilágítás nem megfelelő, ezért itt is indokolt a felújítás. Ugyanitt még a vízpart közelében parti pihenőhelyek, stégek is épülnek. A Kossuth téri volt állomás épülete és a Kossuth térrel kapcsolatos terület részbeni felújítására is sor kerül és végül, de nem utolsósorban megújul a Hunyadi tér is.

A projekt tervezett befejezési időpontja 2019. március 31-e. A kivitelezési tervekről részletesen a www.palyazatok.bekescsaba.hu weboldalon tájékozódhatnak.

GallériaVideó

Új hozzászólás