Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Mesteravató

Békés megye számos települése mellett az ország más részeiből érkező szakemberek is mestervizsgát tettek a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál. Az ünnepélyes átadóra Békéscsabán, a Phaedra Rendezvényközpontban került sor.

A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál elég nagy múltja van a mesterképzésnek. Az elmúlt 16 évben több mint ezer mesterlevet adták át. Az utóbbi években felgyorsult a képzés, ugyanis a mesterleveleknek több mint a felét 2014 után adták át. A szakemberek például autószerelő, kőműves, ács, cukrász, kozmetikus és pincér szakmákban szerezhetik meg a „mester” címet. A kamara ebben nagymértékű támogatást is nyújt.

A Békés Megyei Kormányhivatal hosszú távú stratégiájához tartozik az, hogy szervesen hozzájáruljon Békés megye felemelkedéséhez. Ezért a kormányhivatalnak nem a saját tevékenysége a fontos, hanem az, hogy segítséget tudjon nyújtani a megyében működő vállalkozásoknak és kamaráknak. Ezt négy különféle területen valósítja meg.

Ez a négy terület adja azt a segítő munkát, melyet közösen kell végezni, ezért a tervek végrehajtását illetően egy együttműködési megállapodást kötöttek a Kereskedelmi és Iparkamarával. Így a képzésben résztvevő szakemberek nemcsak gyakorlati tudást kaphattak, hanem tudásukat is továbbfejleszthették.

Rácz Zsolt ács, 1998 óta dolgozik a szakmában. Apósa vállalkozásában vesz részt és hosszú távú befektetésként vágott bele a mestervizsga megszerzésébe, hogy később majd tovább tudja vinni a vállalkozást.

A 89 szakember egy ünnepélyes avatóünnepség keretében vehette át Mesterlevelét, mellyel a szakmát tanuló fiatalokkal a későbbiekben pedagógiailag is foglalkozhatnak.

GallériaVideó

Új hozzászólás