Együttműködés a munkahelyek biztonságáért

Békéscsabán tartott konferenciát a Nemzetgazdasági Minisztérium az „Együttműködés a munkahelyek biztonságáért” programról. Ez a konferencia egy újabb lehetőség arra, hogy a vállalkozások és a minisztérium között szorosabb együttműködés jöhessen létre.

A partnerségi program célja többek között az, hogy a tisztességes vállalkozásokat elismerjék, illetve, hogy a foglalkoztatás biztonságát és jogszerűségét növeljék. A konferenciára ellátogatott a munkaerőpiacért felelős helyettes államtitkár is, aki hangsúlyozta, hogy a munkakörülmények javítása, valamint a jogszerű foglalkoztatás biztosítása és az állam szolgáltató szerepének erősítése nagyszerű hatással lesz a gazdaságra, de ez nem azonnali eredményekkel jár, hiszen ez egy hosszan tartó és lassú folyamat.

A konferenciát Dr. Takács Árpád, a Békés Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja nyitotta meg.

A 2016 őszén meghirdetett program mára már kinőtte magát, ugyanis Békéscsabán a 100. csatlakozó vállalkozás nyilatkozatát is aláírták a felek. A vállalkozások sokat profitálhatnak a biztonságos környezettel és a szoros együttműködéssel. A cégek érdekei mellett azonban ez a munkavállalóknak is nagyon fontos, ugyanis a jogaik védelme és a megfelelő munkakörülmények megteremtése is része az együttműködésnek.

GallériaVideó

Új hozzászólás