Digiporáma Fesztivál 2017.

Már 12. alkalommal rendezték meg a Digiporáma Fesztivált Békéscsabán. Az alkotásokat ez alkalommal is egy nyilvános vetítésen mutatták be a Lencsési Közösségi Ház nagytermében.

A digiporáma fogalma nem új keletű, elődje, a diaporáma már több mint 50 éves. Magyarországon a 70-es években kezdték el ezt a művészeti ágat elsajátítani. A különbség a kettő között, hogy míg a diaporámát diafilmre készítették és több vetítő segítségével jelenítették meg a vásznon, a digiporáma már teljes egészében digitális és számítógép segítségével készítik.

12 évvel ezelőtt a Lencsési Közösségi Ház, a Márvány Fotóműhely és a Csaba Televízió közösen hirdette meg az első digiporáma pályázatot. A szabály azóta nem változott: a munkák hossza maximum 5 perc lehet, a témát a művészek szabadon választhatják, azonban csak állóképekből állíthatják össze a zenés videót. A legelső verseny óta rengeteg magas színvonalú alkotás született.

A megmérettetésen visszatérő alkotók is részt vesznek. Varga Csaba már több, mint fél évszázada foglalkozik fotózással. A tavalyi évben nevezett először, akkor is és a mostani fesztiválon is ezüstérmes lett. Idei, ezüstérmes alkotásáról elmondta, hogy igaz nehezen indult a témaválasztás, de sikeresen megküzdött az akadályokkal.

Az idei fesztivál is sikeresnek mondható, mivel most is rengeteg, egyedi és különleges látásmódot kifejező alkotást csodálhattak meg az érdeklődők.

GallériaVideó

Új hozzászólás