Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Közgyűlés értékelés II.

A novemberi közgyűlés döntéseit korábban értékelte Szarvas Péter polgármester a FIDESZ frakció és az MSZP képviselői. Ugyanezt megtette most a DK az LMP és a Jobbik is.

A hosszúra nyúlt, közmeghallgatással tarkított közgyűlésen ismét fontos napirendeket tárgyaltak a képviselők. A Demokratikus Koalíció önkormányzati képviselője Kaposi László a Békéscsabai ügyeleti kft.-vel kapcsolatos témát emelte ki sajtótájékoztatóján. Véleménye szerint a kft megvétele nem szükségszerű, és ami a békéscsabai háziorvosi ügyelettel kapcsolatban történik a városban az elfogadhatatlan. Kifejtette, hogy jelen pillanatban a csabai háziorvosok nagy része nem hajlandó ügyeletet vállalni pedig szerződésük szerint ez kötelességük lenne.

A DK-s képviselő nehezményezte azt is, hogy Dr. Ferenczi Attila tanácsnok, aki maga is háziorvos nem vett részt a közgyűlésen. A Jobbik Magyarországért Mozgalom önkormányzati képviselője Kocziha Tünde az adórendelet módosításáról fejtette ki véleményét. A közgyűlés megszavazta azt, hogy a helyi adó rendeletben a reklámhordozó építményadójának mértékét a hatályos törvényben rögzített felső korláton, vagyis 12 ezer Ft/m2/év összegben határozza meg. Kocziha Tünde szerint ez a rendelet az ellenzéki pártok ellehetetlenítését célozza meg és emellett a magánembereket is károsítja.

Kifejtette, hogy sok lakóközösség, jellemzően idős emberek a közös költség mértékét azzal csökkentették eddig, hogy az emeletes házak oldalán lévő plakáthelyeket kiárusították. Véleménye szerint a mostani rendelet ezt a lehetőséget elveszi ezektől a közösségektől. Az LMP képviselője Takács Péter sajtótájékoztatóján többek között a város 2017-2020-as gazdasági programjáról is kifejtette véleményét. Szerinte a gazdasági program jó, egyetlen gyenge pontja van, ami a város bérlakás programja.

A költségvetés 3. negyedéves áttekintéséről elmondta, hogy nagy problémát jelent a városnak az, hogy a kormány nem teljes egészében kompenzálta a béremelések miatti többletköltséget, illetve az is megnehezíti a város költségvetésének helyzetét, hogy a vagyoni bevételek nem úgy teljesültek, ahogy azt előzetesen várták.

GallériaVideó

Új hozzászólás