Békéscsaba főterén meggyújtották az első adventi gyertyát

Békéscsaba főterén meggyújtották az első adventi gyertyát. A december 25-ét megelőző negyedik vasárnaptól a város karácsonyi fényei is világítanak már.

Nagycsoportos óvodások műsora várta az embereket Advent első vasárnapján Békéscsaba főterén. Az előadást követően az adventi koszorún meggyújtották az első gyertyát. Adventkor a XIX. század óta készítenek koszorút. Az adventi koszorú ősét 1839-ben készítették el: egy felfüggesztett szekérkeréken 24 gyertyát helyeztek el, melyek közül minden nap eggyel többet gyújtottak meg Karácsonyig. Ma az adventi koszorú általában fenyőágból készített kör alakú koszorú, melyet négy gyertyával díszítenek.

Az Advent a keresztény kultúrkörben a december 25-ét megelőző negyedik vasárnaptól Karácsonyig számított időszak. Ekkor a már a családok is ünnepi hangulatban várják Karácsony napját.

Az adventi koszorún már mind a négy gyertya egyszerre ég az utolsó vasárnapon. Minden gyertya szimbolizál egy fogalmat: az első a hitet, a második a reményt, a harmadik az örömöt, a negyedig gyertya pedig a szeretetet.

GallériaVideó

Új hozzászólás