Nagyszabású sportgálát rendeznek Békéscsabán

Nagyszabású sportgálát rendeznek Békéscsabán. December 11-én a Csabagyöngye Kulturális Központban olyan legendás sportolókkal találkozhatnak majd az érdeklődők, mint Ónodi Henrietta, Gedó György vagy Palotai Károly.

A sportgálán a város köszönti korábbi legendás sportolóit, közöttük Ónodi Henriettát, aki 25 évvel ezelőtt lett olimpiai bajnok Barcelonában, Palotai Károly egykori olimpiai bajnok labdarúgót és a szintén olimpiai bajnok ökölvívót Gedó Györgyöt. A program további részében átadják a Békéscsaba Sportjáért járó kitüntetést Unyatinszki Mihálynak és Kormos Mihálynak, majd Hevesi Tamás koncertjét élvezhetik a gálára ellátogatók. Az ünnepi beszédet a gála ötletgazdája, Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere tartja majd.

Békéscsaba költségvetésében nagy szerepet játszik önként vállalt feladatként a sporttámogatás. 2017-ben például a teljes költségvetés több mint 2%-át különböző sporttámogatásokra fordítja a város. Bíró Csaba, az ifjúságért és a sportért felelős bizottság elnöke kifejtette, hogy ez egy kiemelkedő ráfordítás a megyei jogú városok között, ami nagyon fontos a város jövője és jelene szempontjából egyaránt.

A decembert 11-i rendezvény többek között azt a célt szolgálja, hogy minél népszerűbb legyen a testmozgás azáltal, hogy a fiatalok világhírű sportolókkal találkozhatnak és beszélgethetnek. Ez olyan élményt adhat nekik, ami segít nekik sportpályafutásuk során. A rendezvény ingyenes lesz, de regisztrációhoz kötött, melyet az esemény közösségi oldalán vagy a Csabagyöngye Kulturális Központ weboldalán tehetnek meg az érdeklődők.

GallériaVideó

Új hozzászólás