Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Együttműködési megállapodást kötött a Békés Megyei Kormányhivatal és a Gál Ferenc Főiskola

Együttműködési megállapodást kötött a Békés Megyei Kormányhivatal és a Gál Ferenc Főiskola. A megállapodással a két intézmény között a jövőben még szorosabb lesz a kooperáció.

A Békés Megyei Kormányhivatal és a Gál Ferenc Főiskola eddig is rendszeresen egyeztetett egymással különböző ügyekben, azonban a felek azt szeretnék, ha ez az együttműködés 2018-tól még szorosabbá válna.

Dr. Kozma Gábor, a Gál Ferenc Főiskola rektora elmondta, olyan képzésekre készülnek, melyek hozzájárulnak az emberek helyben maradásához, helyben való boldogulásához. Ez nagyon fontos cél, ugyanis Békés megyéből sokan költöznek el az ország más területeire, illetve külföldre. Az elvándorlás miatt pedig a jól képzett munkaerőre nagy szükség van. Annak érdekében, hogy a munkaerőhiányt orvosolni tudják, a gyakorlati képzések minél szélesebb megvalósítása a főiskola kiemelt célja.

Az együttműködési megállapodás aláírásán részt vett Kiss-Rigó László megyéspüspök is, hiszen a Gál Ferenc Főiskola fenntartója a Szeged Csanádi Egyházmegye. A megyéspüspök véleménye szerint elengedhetetlen az együttműködés, ugyanis ez által az intézmények sokkal hatékonyabban működhetnek a jövőben.

A Szeged-Csanádi Egyházmegye nagy szerepet vállal a közoktatásban, ugyanis közel száz helyen van jelen köznevelési intézményekben, ezekben összesen pedig több mint 11 ezer diák tanul.

GallériaVideó

Új hozzászólás