Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Arany János Versmondó Verseny

Újkígyós adott otthont az Arany János Versmondó Verseny döntőjének. Az Arany Emlékévhez kötődő versenyen 15 általános iskolás vett részt.

Nyolc település 15 általános iskolása vett részt az Arany Emlékév keretében rendezett versmondó verseny döntőjén. Az indulóknak Arany János egy-egy versét kellett előadniuk a négytagú zsűrinek, akik kiválasztották közülük a legjobb hármat. A versek között a házigazda, Alföldi Károly kérdéseket tett fel Arany Jánossal kapcsolatban, és aki helyesen válaszolt, választhatott az ajándék édesség és a könyvutalvány között.

A zsűriben helyet foglalt többek között a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója, Seregi Zoltán is, akit a versek fontosságáról kérdeztük.

Senki sem ment haza üres kézzel, ugyanis Isaszegi János, a Magyar Honvédség nyugalmazott vezérőrnagya, a Zrínyi Kiadó vezetője minden versenyzőnek, felkészítő tanárnak, szervezőnek, de még a sajtó képviselőinek is értékes könyvet ajándékozott. A „zsűri tábornoka” elmondta stábunknak, hogy milyen pozitív hatásai lehetnek az efféle versenyeknek.

A versenyt Szemán Norbert újkígyósi tanuló nyerte, akinek kedvenc költője Arany János, de kedvenc verse nincs, mert mindegyiket egyformán szereti. A győztes elmondása szerint kevesebb, mint egy órába telt a felkészülés.

A Jókai Színház igazgatója meghívott minden versenyzőt és felkészítő tanárt a színházba a Szellemúrnő előadására, valamint a szervezők jóvoltából ellátogathatnak Arany szülővárosába, Nagyszalontára.

GallériaVideó

Új hozzászólás