2. Vers és Prózamondó Fesztivál

Második alkalommal rendeztek a 2014-ben elhunyt Józsa Mihály előadóművész emlékére vers és prózamondó fesztivált Békéscsabán, a Csabagyöngye Kulturális Központban.

Józsa Mihály előadóművész, újságíró emlékére rendezett már második alkalommal Vers- és Prózamondó Fesztivált a Féling Színház Kulturális Egyesület. Bár, az egyesület ebben a formájában 2010-ben alakult meg, a színházi csoport már 30 éve működik. Steinwender József, a kulturális egyesület elnöke elmondta, fontosnak tartották, hogy egy ilyen eseménnyel tisztelegjenek Józsa Mihály emlékének, aki kiemelkedő szerepet töltött be a társulat életében.

A fesztiválon az előadók prózai művekkel, versekkel és dalokkal szórakoztatták az érdeklődőket. A versenyt megelőzően a szervezők vegyes jelentkezést vártak, felnőtteket és fiatalabb diákokat egyaránt.

A versválasztásban nem volt semmilyen kikötés megszabva, mindenki a számára legkedvesebbet hozhatta magával. Egy kitétel volt csupán: a versenyzőknek az Arany János év miatt, legalább egy Arany-verssel kellett készülniük.

A Féling Színház Kulturális Egyesület elnöke, Steinwender József azt is elmondta, hogy a fesztivál – népszerűségének köszönhetően – jó úton halad afelé, hogy hagyománnyá váljon a városban.

GallériaVideó

Új hozzászólás