Elnökségi ülést tartott a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara

Elnökségi ülést tartott a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, melyen együttműködési megállapodásuk értelmében a Békés Megyei Kormányhivatal is képviseltette magát.

Az ülés keretében Dr. Orosz Tivadar, a kamara elnöke számolt be az együttműködési megállapodásról és az előző elnökségi ülés óta eltelt fontosabb kamarai eseményekről.

Az ülésen Pántya Imre, a Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztály vezetője adott tájékoztatást a foglalkozást elősegítő támogatásokról, valamint a megye jelenlegi helyzetéről a foglalkoztatottság tükrében. A hiányszakmákat az együttműködés értelmében a Kereskedelmi és Iparkamara határozza meg.

Vozár Márton, a Békés Megyei Fejlesztési és Képzési Bizottság elnöke beszámolót tartott a bizottság 2017. évi tevékenységéről.

Vozár Márton hozzátette, a kamara a magasabb ösztöndíj mellett jól működő pályaorientációval próbálja a leendő szakképzésben résztvevőket a hiányszakmák felé irányítani, melynek szerves része, hogy olyan emberek mondják el tapasztalataikat a szakmával kapcsolatban, akik már a termelésben vesznek részt.

GallériaVideó

Új hozzászólás