Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Decemberi közgyűlés értékelő I.

Tegnap tartotta idei utolsó közgyűlését Békéscsaba képviselőtestülete. Sok fontos témát tárgyaltak melyeket a mai napon értékelt Szarvas Péter polgármester a FIDESZ frakció és az MSZP képviselői.

A decemberi közgyűlésen többek között tárgyaltak a képviselők a 2018-as költségvetés tervezetéről, illetve döntöttek arról is, hogy a Fürjesi úti elkerülő megépítése után a város finanszírozza majd a különböző forgalmi csomópontok áramellátását. 

Ez a város kiadásait évente 2 -2,5 millió forinttal növeli majd a jövőben. Szarvas Péter polgármester kifejtette sajtótájékoztatóján, hogy nagyon örül annak, hogy ismét sikerült eladnia a városnak egy ipari területen lévő telket. Ez azért nagyon fontos mert amellett, hogy a városnak bevételt jelent azt mutatja, hogy Békéscsaba vonzó a befektetők számára. A másik pozitív vonzata, hogy ezáltal új munkahelyek is létrejönnek a megyeszékhelyen. A közgyűlés tárgyalta mind a 2017-es mind a jövő évi költségvetés helyzetét. Jelen pillanatban azt látni a számokból, hogy a bevételi oldalon nem teljesült minden tétel, úgy ahogy szerették volna, ezért a jövőben el kell majd gondolkozni a képviselőknek, hogy hogyan tudják majd a kiadásokat mérsékelni.

A közgyűlésen az utolsó napirendi pont egy kártérítési ügy volt.  A 2015-ben kirobbant kistérségi társulással kapcsolatos ügyben érintett család összesen több mint 51 millió forintot kér az önkormányzattól sérelemdíjként, elmaradt vagyoni előny és a felmerült költségek jogcímen. A kártérítési kérelmet a képviselők egyhangúan elutasították.

Aki lemaradt volna az élő közvetítésről az jövő héten, hétfőn és csütörtökön láthatja a közgyűlés ismétlését a Csaba Tv-n. A következő képviselőtestületi ülés hat hét múlva lesz január 25-én.

GallériaVideó

Új hozzászólás