Figyelmetlenség vezetett halálos balesethez

Álló autó kinyíló ajtajának ütközött egy kerékpáros Orosházán. A férfi a kórházban életét vesztette, a rendőrség a személygépkocsi vezetője ellen vádemelést javasol.

Halálos közlekedési baleset történt 2017. augusztus 10-én, 14 óra körül Orosházán, az Ady utcában. Egy személygépkocsi vezetője megállt az út szélén, majd úgy nyitotta ki az autó bal első ajtaját, hogy nem nézte meg, nem kerüli-e ki másik jármű a kocsiját. Az ajtónak nekiütközött egy elektromos kerékpárral közlekedő férfi, aki 2017. augusztus 31-én a kórházban életét vesztette. Az igazságügyi orvos szakértő véleménye szerint a balesetben elszenvedett sérülések vezettek a férfi halálához. Az Orosházi Rendőrkapitányság a személygépkocsi vezetőjét közúti baleset okozása vétség elkövetésével gyanúsítja, mert a nyomozás adatai szerint a baleset az ő szabálytalansága miatt történt.

A közúti közlekedés szabályairól szóló rendelet előírja, hogy jármű ajtaját a vezető csak akkor nyithatja ki, ha ezzel a közlekedés biztonságát, valamint a személy- és vagyonbiztonságot nem veszélyezteti. A baleset ügyében folytatott nyomozást a rendőrkapitányság 2017. december 20-án lezárta és a büntetőeljárás iratait a személygépkocsi vezetője ellen vádemelési javaslattal továbbítja a Gyulai Járási és Nyomozó Ügyészségre.

A történtek kapcsán a rendőrség kéri az autósokat, hogy legyenek körültekintőek! Ha az út szélén, vagy ott kialakított parkolóhelyen állnak meg, mielőtt kinyitják az ajtót és kiszállnak, nézzenek bele a külső tükörbe, vagy nézzenek hátra! Hasonló balesetek más helyeken is történtek már, Gyulán, a Béke sugárúton több alkalommal is. Legutóbb 2017. december 19-én, Szarvason, a Kossuth utcában szenvedett így balesetet egy kerékpáros.

Galléria

Új hozzászólás