Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Decemberi közgyűlés értékelő II.

Az év utolsó közgyűlését korábban már értékelte Szarvas Péter polgármester a FIDESZ frakció és az MSZP képviselői. Ezt most megtette az LMP és a Jobbik önkormányzati képviselője is.

Ismét sok fontos kérdésről tárgyaltak a képviselők a közgyűlésen. A decemberi ülésen többek között a város 2018-as költségvetési koncepcióját értékelték. Takács Péter az LMP képviselője sajtótájékoztatóján a bizonytalanság koncepciójának nevezte a 2018-as költségvetési tervezetet. Véleménye szerint az egyetlen biztos pont a koncepcióban a fejlesztések helyzete ugyanis erre a külső források várhatóan beérkeznek majd a város kasszájába.

A képviselő kifejtette álláspontját a közösségi közlekedés körül kialakult problémákkal kapcsolatban is. Véleménye szerint a jelenleg kialakult helyzet egyik legfőbb oka az, hogy az állam nagyon kevés támogatást nyújt az önkormányzatnak a helyi közlekedés finanszírozására. Illetve az is, hogy az állam központosítással monopolhelyzetbe hozta a DAKK. Zrt-t. A Jobbik Magyarországért Mozgalom képviselője Kocziha Tünde a költségvetési koncepciót más jelzővel illette véleménye szerint az nem bizonytalan, hanem őszinte és tárgyilagos.

Kocziha Tünde véleménye szerint a kiadások, csökkentésével kell majd kompenzálni a hiányt így a jövőben valószínűleg kevesebb pénz jut majd többek között a sportra, a kultúrára vagy a szociális területre. A Jobbikos képviselő kifejtette sajtótájékoztatóján, hogy felháborító az, ami a város főterén jelen pillanatban uralkodik. Szerinte a karácsonyi vásár színvonala nagyon gyenge és nem illik a békéscsabai belvároshoz.

GallériaVideó

Új hozzászólás