Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Felelősségteljesen bulizzunk Szilveszterkor!

A mentők országszerte csaknem háromezer riasztást kaptak tavaly szilveszter éjjelén, a legtöbb az alkoholfogyasztással függött össze. Az országban és a Föld minden táján ilyenkor szórakoznak a legtöbben, azonban fontos, hogy ezt felelősségteljesen, egy keretet szabva tegyük szilveszter éjjel is.

Szilveszterkor szinte elengedhetetlen a minimum egy pohár pezsgő, de gyakran ennél sokkal több is elfogy az átmulatott éjszaka során. Alkoholt is lehet fogyasztani mértékletesen. A lényeg az, hogy ne igyunk sokat és jó minőségű italokat fogyasszunk.

Mielőtt elérnénk arra az állapotra, hogy szilveszteri mulatságunk kellemetlen percekhez ér, a legjobb döntés ha megelőzzük a bajt és mértéket szabunk az alkoholfogyasztásnak. – tanácsolta Zacher Gábor toxikológus.

Szilveszter éjjel általában kemény hidegre számíthatunk minden évben. A mínuszokban az alkohol kétszeres veszélyforrást jelent. Egyrészt nem érezzük miatta a hideget, másrészt megbénítja a hőtermelő képességet, testünk így szinte akadálytalanul veszi át a külső hőmérsékletet.  A legjobb tanács tehát az lehet, ha tényleg arra fektetjük a hangsúlyt, hogy jól érezzük magunkat és ne az alkohol álljon a középpontban szilveszter éjjel sem. 

GallériaVideó

Új hozzászólás