Folyamatos oktatás a Kis Zseni Mentális Aritmetikai Iskolában

2017 szeptemberében nyílt meg Békéscsabán a Kis Zseni Mentális Aritmetikai Iskola. Azóta megszakítás nélkül folyik az oktatás Békéscsaba legnagyobb bevásárlóközpontjának épületében.

A Kis Zseni Iskola célkitűzése az, hogy a gyermekek a lehető leggyorsabban fejlődjenek és kihozzák magukból a maximumot. Programjuk a 4-12 éves gyerekeknek szól, módszerük pedig Japánból származik. Az úgynevezett abakusszal és a matematika eszközével fejlesztik a bal- és a jobb agyféltekét.

Az abakusz egy ősi számolóeszköz, különböző formáit szinte minden ókori kultúrában használták. Néhány vékony pálcát tartalmaz, amelyek mindegyikén meghatározott számú, esetleg különböző színű, csúsztatható korong vagy golyó található. Ezek segítségével végzik el az összeadás és a kivonás műveletét. A szombat reggeli órákra örömmel és vidáman érkeztek a dákok és hamar el is kezdték a játékos számolást.

A gyerekek elmondása szerint nagyon élvezik a tanórákat és a játékos feladatokat.

Aki esetleg úgy gondolja, hogy szívesen beíratná gyermekét a Kis Zsenibe, az még megteheti, ugyanis a második beiratkozási fázis január 20-ig tart.

GallériaVideó

Új hozzászólás