Jégkorong fesztivál

Jégkorong fesztivált rendeztek Békéscsabán. A barátságos mérkőzéseken nem az eredmény volt a fontos, hanem az, hogy minden pályára lépő fiatal jól érezze magát.

2016 végén alakult Békéscsabán az első jégkorong csapat, Csabai Farkasok Jégkorong Egyesület néven. Azóta a klub egyre népszerűbb a fiatalok körében, ezt jól mutatja a most megrendezett Csabai Jégkorong Fesztivál, melyen rengeteg fiatal gyűlt össze a barátságos megmérettetésre.

Attól függetlenül, hogy a szezon már elkezdődött, továbbra is lehetőségük van a gyerekeknek csatlakozni a farkasokhoz.

A Csabai Farkasoknál már közel negyven kis jégkorongozó kergeti a pakkot. Közülük kérdeztünk meg néhányukat, hogy miért pont ezt a sportot választották.

A fesztiválon összesen négy város csapata vett részt. A csabaiak mellett Makó, Szarvas és Szeged utánpótlás korú jégkorongozói léptek jégre. A barátságos meccseken két kapus és hat mezőnyjátékos játszott egyszerre, a mérkőzések 2x15 percesek voltak. A két percenkénti kötelező sorcsere sem akasztotta meg a mérkőzések folyamosságát, hiszen a korong végig játékban maradt. A nézők mellett természetesen a játékosok is nagyon élvezték az összecsapásokat.

GallériaVideó

Új hozzászólás