A NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatósága Adóklubot rendezett Békéscsabán

A NAV Békés Megyei Adó- és Vámigazgatósága Adóklubot rendezett Békéscsabán. Az előadás során a résztvevők tájékoztatást kaphattak az adójogszabályok 2018. évi változásairól.

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is történtek adójogszabályváltozások. Ennek keretében ettől az évtől kezdve például megváltozott az adóhatóság mentorálási rendszere. Ha a kezdő vállalkozások úgy döntenek, hogy vállalják a mentorálást, akkor az adóhatóságnál regisztrálniuk kell és ügyfélkapun keresztül kell   majd adózniuk. Ezen kívül egy nyilatkozatot kell tenniük arról, hogy belépnek a mentorprogramba, mely hat hónapon keresztül tart. Egy másik fontos változás az általános forgalmi adóval van összefüggésben. Az ÁFA mértéke bizonyos élelmiszerek esetében jelentősen csökkent.

Ettől az évtől 5%-ra csökkent az internet-szolgáltatás általános forgalmi adómértéke. Fontos változások történtek még a személyi jövedelemadót és adóbevallást illetően. Az adóhatóság továbbra is elkészíti a tervezeteket, de azt minden esetben ellenőrizni kell, hiszen a hatóság nem rendelkezik minden bevételi információval, valamint nem tudja annak a költségnek az összegét, amivel az alanyok el akarnak számolni.

Ezek az adójogszabályváltozások 2018. január elsejétől léptek életbe. A hatályba lépett változásokról bővebben egy későbbi magazinműsorunkban hallhatnak.

GallériaVideó

Új hozzászólás