Munkáltatói fórum

Mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatására kiírt pályázattal kapcsolatban tartott munkáltatói fórumot a Békés Megyei Kormányhivatal Szarvason.

A Nemzetgazdasági Minisztérium 2018-ban ismét kiírta a mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak elősegítésére szolgáló pályázatot, melynek részleteiről a Békés Megyei Kormányhivatal tájékoztatta a fórumon megjelenteket. Dankó Béla országgyűlési képviselő a pályázattal kapcsolatban elmondta, a helyi vállalkozásoknak fontos szerepe van a régió munkanélküliségi mutatóinak csökkentésében.

A Békés Megyei Kormányhivatal egyik fontos törekvése, hogy a megyében működő vállalkozások piaci pozíciójának javításával, illetve új munkahelyek létrehozásával a térségből történő elvándorlást visszaszorítsa.

A tavalyi évben közel 50 pályázatot nyújtottak be a békés megyei vállalkozások, melyek közül 40 támogatási szerződést sikerült megkötni. Ezzel a megye az első helyre került a támogatott munkáltatói darabszám tekintetében. Az idei kiírás részleteit Pántya Imre, a Békés Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztály vezetője ismertette.

A pályázatot 2018. február 9-ig lehet benyújtani, a részletekről pedig a Békés Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztályát, valamint a járási hivatalok osztályait kereshetik az érdeklődő vállalkozók.

GallériaVideó

Új hozzászólás