Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

2018. januári közgyűlés értékelő I.

Megtartotta idei első közgyűlését Békéscsaba képviselőtestülete. Az ülésen 35 napirendi pontot tárgyaltak, melyek között akadtak vitásabb kérdések is. Szarvas Péter polgármester, a FIDESZ frakció és az MSZP képviselői értékelték az ülésen született döntéseket.

Az idei első közgyűlés egyik kiemelkedő eseménye volt, hogy a polgármester által benyújtott költségvetés első olvasatát elfogadták a képviselők. A város végleges pénzügyi tervezetét február 15-ig kell elkészíteni. Kitüntetésekről is döntöttek a képviselők, a Békéscsabáért elismerést a Csabai Kolbászklub Egyesület, a Békéscsaba Életmű díjat Krizsán Miklós és Dr. Szeberényi Andor kapta. Szóba került a békéscsabai egyetemi campus helyzete, illetve fejlesztési lehetőségei, ennek egyik eleme, hogy a Magyar Kormány segít az intézmény pénzügyi helyzetének stabilizálásában.

A polgármester sajtótájékoztatón ismertette az egyetemi campus helyzetét is. A Modern Városok programban folyamatosan tárgyalnak a campus fejlesztéséről, illetve az egyik épületen lévő Public-Private Partnership terhet megváltotta a Magyar Kormány. Egy másik előnytelen PPP-s szerződés kiváltása is megemlítésre került, de részleteket még nem közöltek ezzel kapcsolatban. A közgyűlésen szó esett az orvosi ügyelet ellátásáról is, hiszen a Csabai Ügyeleti Kft.-vel kötött szerződés 2017. december 31-én lejárt.

A közgyűlésen tárgyaltak a DAKK Zrt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, illetve a Békéscsabai Torna Klub helyzetéről is.

Az MSZP a közgyűlés utáni sajtótájékoztatóján a költségvetéssel kapcsolatos napirendi pontot emelte ki.

Aki lemaradt volna a januári közgyűlés élő közvetítéséről az jövő héten, hétfőn és szerdán láthatja az ismétlést itt, a Csaba Tv-n.

Galléria

Új hozzászólás