2. Éghajlatváltozási Workshop

A Megyei klímastratégia és Megyei Éghajlatváltozási Platform létrehozása Békés megyében címmel rendezték meg a megye második Éghajlatváltozási Workshopját.

A workshop előadásai során a klímaváltozáshoz történő hatékony alkalmazkodás és a klímaváltozás megelőzését szolgáló tevékenységek kaptak főszerepet. A klímastratégiák sikeres megvalósításához elengedhetetlen az érintett célcsoportok tájékoztatása és szerepvállalása, valamint a társadalom szemléletformálása.

A klímaváltozás kiterjedhet az átlagos hőmérsékletre, az átlagos csapadékra vagy a széljárásra is. A sajtóban és a politikai viták során a klímaváltozás szót leggyakrabban az emberi tevékenység által okozott változásokhoz kötik. A klímát megváltoztató emberi tevékenységek közül a legtöbb figyelmet a fosszilis energia használatából származó szén-dioxid és más üvegházhatású gázok kibocsátása kapja.

Az emberiség már évekkel ezelőtt figyelmeztetve lett különböző módon, hogy a világ a visszafordíthatatlan klímaváltozás felé halad és félő, hogy elveszítjük a lehetőséget, hogy korlátozni tudjuk a globális felmelegedést. Az előadók szerint még van esély a szemléletformálásra, ami pozitívan hathat környezetünkre. Ehhez azonban mindenkinek el kell hinnie, hogy önmaga is segíthet megvédeni Földünket, akár egyszerű háztartásbeli változtatásokkal, amely nem is jár különösen nagy lemondásokkal.

GallériaVideó

Új hozzászólás