Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

2018. januári közgyűlés értékelő II.

Megtartotta az év első közgyűlését Békéscsaba képviselőtestülete. A meghozott döntéseket korábban már Szarvas Péter polgármester, a FIDESZ frakció és az MSZP képviselői értékelték, ugyanezt most megtette a Jobbik, a DK és az LMP politikusa is.

A napirendi pontok közül a legfontosabb a 2018-as költségvetés első olvasata volt. Azt jól látni a számokból, hogy a város a kiadási oldalon jelen pillanatban még 500 millió forintos mínuszban van, ezért a jövőben több nem kötelező feladatra várhatóan kevesebb hozzájárulást biztosít majd. Arról, hogy pontosan hogyan oszlik el a költségcsökkentés, a következő közgyűlésen döntenek majd a képviselők.

A közgyűlésen napirendre került volt a Békéscsabai Ügyeleti rendszer helyzete. Korábban a képviselők úgy döntöttek, hogy a város megvásárolja a Békéscsabai Ügyeleti Kft.-t, ugyanis a közgyűlés komoly működési problémákat észlelt. A cég vezetője, Dr. Sonkoly Iván volt és a mostani közgyűlésen is megerősítették ebben a pozícióban.  A DK politikusa ezt nagy hibának tartja és továbbra is aggódik a város ügyeleti rendszerének rossz működése miatt.

Kocziha Tünde, a Jobbik Magyarországért Mozgalom képviselője a költségvetéssel kapcsolatban kifejtette, hogy az állam a hibás a jelenlegi nehéz helyzet miatt, leginkább a bérkompenzáció elmaradása miatt.

A Jobbikos képviselő egy képviselői kérdéssel fordult még decemberben Szarvas Péter polgármesterhez, hogy a karácsonyi vásárral kapcsolatos szerződéses információkat juttassa el számára.  Kocziha Tünde szerint ugyanis a vásár kritikán aluli és elfogadhatatlan egy olyan hagyományokkal rendelkező városban, mint Békéscsaba. Elmondása szerint rengeteg csabai jelezte számára, hogy egyetért értékítéletével. A képviselő sajtótájékoztatóján elmondta, hogy ha nem lesz változás a karácsonyi vásárt üzemeltető személyében, akkor a lakossághoz fordul és aláírásgyűjtést kezdeményez. A januári ülésen a képviselők számára a polgármesteri hivatal beszámolt a 2017-es közfoglalkoztatási mutatókról. Takács Péter, az LMP önkormányzati képviselője sajtótájékoztatóján elmondta, hogy támogatja a csabai közfoglalkoztatási programot, melynek egy komoly problémája van, az, hogy a közfoglalkoztatottak fizetése nem nőtt az utóbbi néhány évben. Az LMP-s képviselő a város 2018-as költségvetésének első olvasatával kapcsolatban is elmondta véleményét.

Ezen témák mellett több más, fontos kérdésről is tárgyaltak a város képviselői. Akit érdekel a közgyűlés, de lemaradt élő közvetítésünkről az mindezt bepótolhatja szerdán 11:30-tól a Csaba Tv-n.

GallériaVideó

Új hozzászólás